Thursday, January 9, 2014

Goodbye 2013,Welcome 2014.

Selalu ketinggalan keretapi entry aku ni. Dah masuk seminggu berada di tahun baru,baru nak cerita tentang 2014. 
Alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi masih lagi dipanjangkan umur untuk melangkah ke tahun berikutnya. 

Flashback year of 2013. Not much highlight in my life except for my career.It was quite a busy year as I was given a responsibility to handle a project by myself with minimal supervision from my superior. It was though and really challenged my skill and knowledge.Involved with operation, I had to monitor the project progress by 24/7. Stayed late and more than twice I had to overnight at the office. There was one night,I had to drag Epul to accompany me as I needed to stay till 3am. Alhamdulillah, towards the end of the project, I successfully delivered my task eventhough with some hiccup during the process. I felt so relieved. Exhausted,high-stress,working under pressure,made me think twice whether to involve in operation again in future.

So azam dan impian untuk 2014 ni,

1.Nak baby 2014
Itupun dengan izinNya. Tapi tahun ni aku serious utk usaha untuk pregnant.Last year,too buzy dan juga stress dengan kerja buatkan period aku tak menentu. Memang masa tu tak fikir pun untuk TTC. Tahun ni,start amek supplement,jaga kesihatan,selalu exercise,jaga makan, appointment dengan specialist dan tak lupa doa dengan lebih gigih lagi.

2.Ni azam yang asyik kena renew-slim down to 52kg iaitu berat ideal.

3.Travel to New Zealand (NZ)
Ni adalah destinasi impian aku dari masa sekolah lagi. Bila tengok iklan susu lembu tu,memang dah pasang angan2,one day memang nak jejakkan kaki ke NZ. Tambah2 pulak bila tengok movie LOTR yg penggambaran movie tu kat NZ. Lagi la berkobar2 nak pergi.
InsyaAllah, kalau tak ada aral, aku plan nak pergi April ni. Bila MAS ada tiket promosi di office Epul, terus aku sugestkan untuk pergi NZ. Kebetulan masa tu hati tgh gundah-gulana akibat terima satu berita, terus booked tiket konon nak pulihkan mood yg tgh lara tu,huhuhu.

4.Berjimat-cermat
Sekarang kan semua benda dah naik,gaji jer yg lambat jer nak naik. Rumah baru lepas di renovate, terasa duit begitu laju mengalir. Azam kurangkan shopping, no more branded handbag this year.Lebih2 lagi nak pergi NZ ni,memang kena berjimat-cermat la.

5.Banyakkan bersedekah.
InsyaAllah,tiap rezeki yang dapat,akan aku cuba untuk bersedekah paling tidak pun setiap 2 bulan.

6.Be a better muslim.
Cuba untuk tingkatkan ibadah kepadaNya.Cuba untuk banyakkan amalan2 sunat. Semoga dipermudahkan olehNya.Amin...

Happy New Year to all. May this year will bring joy,happiness and good welath+health to us. Amin...



1 comment: